Füredi Zoltán minden évben nyert az országos középiskolai versenyeken, de a tehetség mellett a sikerhez az is hozzájárult, hogy előre kiolvasta a speciális matematika tagozat négy évfolyamának tankönyveit, és legalább húszezer feladatot megoldott. Évfolyamának egyik legjobb matematikusa, aki kívülről tudta József Attila verseit. Több mint 20 évet töltött félig az Amerikai Egyesült Államok különböző egyetemein, félig a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézetben. Ma a kombinatorika nemzetközi hírű kutatóprofesszora.

Harcos Gergelyt már óvodásként is különösen érdekelték a számok, amiket egy ösvénynek tekintett. Középiskolás korában nyáron élvezettel oldott meg egyre több és több feladatot a Középiskolai Matematikai Lapokból (egyetemi évei végén pedig már a szerkesztőbizottság tagjaként dolgozott). 10 évet töltött Amerikában matematikus kutatóként, majd 2006-ban települt vissza családjával Magyarországra. Tudományos tanácsadó a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézetben.

2016 szeptembertől indul az Érintő, a Bolyai Társulat új online ismeretterjesztő folyóirata, amelyet a matematika iránt érdeklődő olvasóknak, tanárokon és matematikusokon kívül középiskolásoknak és egyetemistáknak szánunk. Az ingyenes elektronikus lappal szeretnénk megmutatni, hogy miért érdemes matematikát tanulni, azzal foglalkozni. Az Érintő elektronikus matematikai lapok a Matematikai Lapoknál, vagy az Alkalmazott Matematikai Lapoknál népszerűbb stílusú, nem tudományos eredmények közlésére, inkább az egyes témák iránti figyelem felkeltésére, az ismeretek bővítésére alkalmas. Várjuk rovatainkba az ilyen jellegű cikkeket. Kérjük szerzőinket, hogy írásaikat – jellegüktől függően – dokumentum (.doc vagy .docx) vagy UTF8 kódolású ékezetes magyar betűs LaTeX formában küldjék el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címünkre, tárgyként annak a rovatnak a címét megjelölve, ahova az írást szánják. Mellékeljék a .pdf változatot is és külön-külön küldjék a képeket, ábrákat .jpg vagy .png formátumban (ezeknek a szövegben csak a helyét kérjük megjelölni). Rovatszerkesztőink átnézik, szükség esetén lektoráltatják a cikket, és visszajeleznek a várható megjelenésről. A cikk hossza az elektronikus megjelenés miatt nem számít (fél oldalastól kb. 15 oldalasig terjedhet). Kérjük szerzőinket, hogy az Érintő kiadója, a Bolyai János Matematikai Társulat részére ingyenesen adják át az online kiadás nem kizárólagos jogát. Természetesen ez a szerzői jogukat nem érinti, és a cikket máshol is publikálhatják.

Online folyóiratunkban a megjelenő írások a feltüntetett szerzők szerzői jogának védelme alatt állnak. Szerzőink cikkeik online kiadásának nem kizárólagos jogát a lap kiadója, a Bolyai János Matematikai Társulat részére ingyenesen átengedik. A kiadó nem jogosult ezt a jogot mások részére továbbadni. A lapban megjelenő ábrák, fényképek copyrightja vagy a szerzők, vagy  a kiadó tulajdona, ez esetben felhasználásuk csak a jogtulajdonosok engedélyével lehetséges, vagy CCR (Creative Common jogokkal) engedélyezett, szabad felhasználású képek. Fordítások vagy másodközlések esetén előzetesen megkérjük az érintett szerző és kiadó engedélyét.

Nincs több cikk